KIRMIZI BALIGIN MACERALARI ...

31 Ekim 2006

Uykudan önce

Kırmızı Balığın rahatça uykuya dalabilmesi için annesi ve babası minik Kırmızı Balığa her gece uykudan önce aktiviteleri yaptırıyorlar. Buna göre Kırmızı Balık uykudan önce ılık bir banyo yapıyor, ardından loş odada anne ve babayla kitaplarına bakıyor, daha sonra babaya el sallayarak iyi geceler diyor ve anneyle uyumak üzere odasına gidiyor. Bu aktivitelerin ardından uyuyacağını öğrenen Kırmızı Balık böylece çok daha erken saatte ve rahatça uykuya dalıyor.
Kırmızı Balık çok uykusunun geldiği bir gece, bir süre babasıyla kitaplara baktıktan sonra, daha anne iyi geceler demek için el sallamasını söylemeden babasına el salladı ve anneye yöneldi. Kırmızı Balığın babasına kibarca kitap faslını kısa kesmesini ve biran önce uyumaya gitmek istediğini anlatması babayı çok güldürdü.

30 Ekim 2006

10. ay marifetleri

Kırmızı Balık bugün 10. ayını bitirdi. Kırmızı Balık 10. ayında çok çalıştı ve marifetlerine yenilerini ekledi. Kırmızı Balık artık yattığı yerden doğrulup oturabiliyor, kendi başına tutunarak ayağa kalkabiliyor, çekmece ve dolapları açabiliyor! Tüm bu fiziksel gelişimlerin yanı sıra Kırmızı Balık sosyal olarak da çok yol aldı. Artık müzik duyduğunda Kırmızı Balık ya el çırpıyor ya başını iki yana sallıyor ya da tüm vucüduyla sallanarak kendi tarzında dansediyor. Geceleri uyumaya giderken babasına el sallıyor. Elma ve bisküvi yerken anneye de yediriyor. Tarağıyla kendi saçlarını tarıyor. Resimli kitaplarına bakmaya bayılıyor ve her gün bildiği kelimelere yenileri ekleniyor. Adını bildiği nesneleri kitaptan bulup gösterebiliyor.
Kırmızı Balık 11. ayında iyice hareketlenerek tüm evi karıştırmayı ve anne babaya artan oranda şirinlik yaparak yaramazlıklarına devam etmeyi planlıyor.

19 Ekim 2006

"Adım Adım" Kırmızı Balık

Kırmızı Balık ilk kez 1 Ekim'de 9. ay fotoğrafları çekilirken koltuğa tutunarak ayakta durdu. Böylece Kırmızı Balık'ın ayakta durduğu ilk anın fotoğrafını çekme şansımız oldu.
O gün ancak çok kısa süre ayakta durabilen Kırmızı Balık yaklaşık üç haftadır bu konu üzerinde yorulmadan çalışıyor. Kırmızı Balık çalışmalarının meyvelerini de alıyor. Artık çok daha uzun süre ayakta durabilen Kırmızı Balık bu sırada minik elleriyle neler karıştırabileceğinin hesaplarını yapmakla meşgul. Kırmızı Balık bu günlerde sıralama üzerinde çalışıyor ve yalnız başına yürüyüp istediği yeri özgürce karıştırabileceği günlerin hayalini kuruyor. Kırmızı Balık şimdilik anne be babanın kendisini yürütmesi ile yetinse de gideceği yönü mutlaka kendisi belirliyor.

11 Ekim 2006

Kırmızı Balık doktorda

Kırmızı Balık bugün 9. ay kontrolleri ve aşısı için doktor teyzesini ziyaret etti.
Doktor teyze, Kırmızı Balık'ın genel sağlık durumunu, kilo ve boyunu çok iyi buldu. Ayrıca, Kırmızı Balık'ın ayak başparmağından kan alınarak demir seviyesine bakıldı. Kırmızı Balık'ın demir durumu annenin Kırmızı Balık'ı iyi beslediğini gösterdi. Anne bu duruma çok sevindi.
Doktor ziyareti sırasında çok keyifli olan Kırmızı Balık'ın morali yapılan aşı (Polio-çocuk felci) sonrasında biraz bozuldu.
Kırmızı Balık bir dahaki doktor ziyaretini Türkiye'de yapacağı için Amerikadaki doktor teyzesiyle vedalaştı. Vedalaşma sırasında dokunaklı anlar yaşandı.

09 Ekim 2006

"7 bileşen"li kahvaltı

Kırmızı Balık güne annesinin "7 bileşen" formülü ile yaptığı doyurucu bir kahvaltı ile başlıyor.
Annenin "besleyici ne varsa içine koyayım, birkaç kaşık yese bile kardır" mantığı ile kendini kaybederek hazırladığı "7 bileşen" kahvaltısı Similac (formül süt) içine pirinç gevreği, yulaf gevreği, keçiboynuzu pekmezi, beyaz peynir, yumurta sarısı ve muz konularak yapılıyor.
Annesine göre lezzetli olan birçok başka yemeğe burun kıvıran Kırmızı Balık, nedense (ve çok şükür ki) bu acaip karışımı severek yiyor.
Kırmızı Balık'ın kahvaltısını iyi yaptığı günler anne de güne iyi başlıyor. Belki Kırmızı Balık anneyi mutlu etmenin bu kadar kolay olduğunu bilse yemeklerini çok daha iyi yer, kim bilir...

3 öğün banyo :)

Dün yine Kırmızı Balık yemek konusunda çok istekli değildi. Varını yoğunu ortaya koyarak anne ve babayla mücadeleye girişti. Bu mücadele sonucunda hem sinirler harap oldu, hem de üst-baş... Anne bu işe Kırmızı Balık'ı da kendilerini de üzmeyecek, bir taşla iki hatta üç kuş vuracak bir çare düşünmeye başladı.
Bulmuştu. Yemek, Kırmızı Balık'ın çok sevdiği banyo sırasında yenecekti. Böylece Kırmızı Balık mutluluk içinde suda oynarken yemek yemeye itiraz etmeyecek, hiç sevmediği önlüklerden kurtulmuş olacak, kirlenen üst baş için endişe edilmeyecek ve en güzeli yemek ve banyo birlikte tamamlanmış olacaktı.
Fikir uygulamaya konuldu. Sonuç muhteşemdi.
Şimdi anne ve baba günde 3 öğün banyo nasıl olur acaba diye düşünüyorlar :)

08 Ekim 2006

Ahh bu dişler ahh!

Bu dişler biraz dişli çıktı. Hem işi ağırdan aldılar, hem de Kırmızı Balık ve annesini biraz üzdüler. Kırmızı Balık'ı gecede 7-8 kere uyandırmaları yetmiyormuş gibi zaten pek nazlı olan iştahını da hepten kapattılar. Bu durum annenin geçici olarak depresyona girmesine sebep olsa da ilk dişin görünmesiyle kısa bir süre de olsa eski huzurlu günler geri geldi.
Kırmızı Balık ilk dişini 8 ay 18 günde çıkardı. Şimdi ikinci diş üzerinde çalışıyor. Üstelik bu sefer Kırmızı Balık daha metanetli. İkinci diş bugünlerde geliyor...

Kırmızı Balığın Özgeçmişi

Kırmızı Balık, babasının yılbaşını birlikte geçirme isteğini kırmayarak 30 Aralık 2005 tarihinde saat 17:37'de dünyamıza geldi. Kendisini merak ve heyecanla bekleyen kocaman bir aileyi mutluluğa boğdu.
Kırmızı Balık 40'ını çıkardığında babasını da ABD'ye yolcu etti, baba iş için bir yıllığına orada bulunacaktı. Kırmızı Balık 2 aylıkken yeterince büyüdüğüne karar verdi ve babasının yanına ABD'ye uçtu.
Kırmızı Balık 7 aydır ABD'de yaşıyor. Hobileri arasında yüzmek ve günlük yürüyüşlere çıkmak yer alıyor. Kırmızı Balık bilgisayarsız yapamıyor.

Kırmızı Balığın Hikayesi

Minik kırmızı balık henüz 10 günlükken ağladığında "Kırmızı balık gölde..." şarkısını duyar duymaz sakinleşmiş, annesi bu acil durum şarkısına sıkı sıkıya tutunmuştu. Kırmızı balık şimdi 9 ayını bitirdi ve hala bu şarkı en sevilenler arasında. Her zaman işe yarayan bu şarkı bu günlüğe de ismini versin dedik...

07 Ekim 2006

Kırmızı Balık






Kirmizi balik golde
Kivrila kivrila yuzuyor
Balikci Hasan geliyor
Oltasini atiyor

Kirmizi balik dinle
Sakin yemi yeme
Balikci seni tutacak
Sepetine atacak

Kirmizi balik kac kac
Kirmizi balik kac kac
.........